TIPS&TRICKS

Flyverdragter, vinterjakker og sæt 2020: Det perfekte overtøj til mor

Mangler du det perfekte vinterovertøj som mor, kan disse bud måske hjælpe.

11. september 2020 | Af Marta Gramstrup Wriedt | Foto: Crystal Rainbow, Basic Apparel, The Dalset og Tolsing Collection

 

Der findes mange vinterjakker, flyverdragter og sæt. Men det kan være svært at finde noget, der både er varmt, lækkert og let at tumle i med børnene, siger min erfaring.

Guiden blev første gang bragt i oktober 2019, men er i denne version opdateret med blandt andet nye styles og billeder. Alle jakker, sæt og flyverdragter er specielt udvalgt af mig og nogle, jeg virkelig kan anbefale. For en god ordens skyld skal det dog nævnes, at guiden rummer sponsoreret indhold.

Efteråret er langsomt begyndt at gøre sit indtog, og jeg synes allerede, det er ved at være koldt. Som mor til to børn, der er ude i al slags vejr, stiller det krav til overtøjet.

Først og fremmest skal det være varmt, for jeg er den kuldskære type. Men det skal også være praktisk og let at lege i. Jeg vil kunne tumle, slås med sne, når den tid kommer, skubbe en cykel og kravle rundt i sandkassen, uden noget strammer. 

Jeg har ledt, i hvad der føles som en evighed, og været mange mærker og modeller igennem. Min konklusion er, at der i forhold til flyverdragter findes rigtig mange modedragter, der egner sig bedst til gåture, og endnu flere termodragter, der nok er forholdsvis billige, men til gengæld også kun – i hvert fald for mig – fungerer som overgangsdragt.

Vil du have en varm flyverdragt, jakke eller et sæt, der holder, og som du kan røre dig i, er det min erfaring, at det koster lidt. Men i mine øjne er pengene givet godt ud, hvis du går efter nogle af dem i guiden herunder. Det er i hvert fald mine favoritter og resultatet af intens søgning og mange returneringer.

Prøv dem og vurder selv.

 

The Dalset

Flyverdragten fra The Dalset er klart et af mine bedste bud, hvis du er den aktive type – eller normalt bare føler dig “fanget” i en flyverdragt. 

En af årsagerne er formentlig, at de kun har en dragt, som de til gengæld går all in på at gøre helt perfekt. For eksempel valgte de forrige år at forlænge rygstykket, så dragten blev endnu lettere at bevæge sig i. Lige i min smag. Ved flere andre dragter oplever jeg, at det netop er her, den føles for lille, når man skal bruge den til andet end blot gåture.

Flyverdragten fra The Dalset er en af de få, jeg har prøvet, som man reelt kan røre sig i. Foto: The Dalset

Flyverdragten fra The Dalset er en af de få, jeg har prøvet, som man reelt kan røre sig i. Foto: The Dalset

Flyverdragterne fra The Dalset fås i seks forskellige farver og i to modeller – en slim og en regular. Men indehaver Malene Dalset fortæller, at de også er i gang med at udvikle en regular plus.

Selv har jeg modellen, der hedder slim, og som skaber lidt figur. Selvom den således sidder til i livet, så er der absolut ikke noget, der strammer eller hæmmer bevægelsesfriheden. Herhjemme har den endda bestået “giv børnene overtøj på”-testen. For det er rent faktisk muligt at sidde ned i den og hjælpe børnene i tøjet – og det er absolut ikke nogen selvfølge, når det kommer til flyverdragter, har jeg erfaret.

At flyverdragen fra The Dalset er vildt blød at have på, er kun et plus. 

Dalset flyverdragten er virkelig god, hvis du er den aktive type eller bare vil kunne bevæge dig.

Flyverdragten fra The Dalset fås i to modeller og flere forskellige farver. Foto: The Dalset

Dragten har en skjult vind-/regnhætte i kraven, lækre håndledskraver med hul til tommelfingeren, elastisk taljejustering, støvlefang med trykknapper, to inderlommer, dobbelt ærmelomme og to jakkelommer.

Jeg har været mange dragter igennem, som jeg er endt med at sende retur. Men denne fra The Dalset er lavet til at røre sig i, og det mærkes. 

Flyverdragterne fra The Dalset kan købes på deres webshop. Du kan desuden prøve dem i Dalsets showroom i Vedbæk.

KØB HER

 

Crystal Rainbow

For at nå frem til en flyverdragt, der passede mine behov, var jeg utallige modeller igennem. Jeg begyndte derfor også at udvide og kigge efter lange jakker, som reelt kunne holde kulden fra min krop. Og de lange jakker er der mange af. Men ikke mange er som Arctic jakken fra Crystal Rainbow

Den er ikke kun super lækker. Den er også dejlig lang og varm. Pasformen er løs, og de to store lommer i siderne virkelig praktiske. Der er nemlig åbning både foroven og i siderne. Derudover har den en stor hætte og høj krave, som beskytter ekstra mod regn og sne.

Du skal dog være virkelig hurtig, hvis du vil have et eksemplar af den. Den er nærmest udsolgt. Jeg vælger dog alligevel at nævne den igen i år, da den er min ubetingede favoritjakke. 

Arctic jakken fra Crystal Rainbow er virkelig lækker.

Der er ikke mange eksemplarer tilbage af den eftertragtede Arctic jakke fra Crystal Rainbow. Det kan jeg godt forstå, for den er virkelig lækker. Foto: Crystal Rainbow

Når du ikke at få fingre i den, kan du glæde dig til, at der næste år kommer en ny opdateret version. Og ellers har Crystal Rainbow heldigvis ret meget andet lækkert og praktisk overtøj.

En af mine andre favoritter fra dem er deres fantastiske sort- og brunmønstrede Tracksuit, som jeg fornylig fik mulighed for at prøve og straks blev helt vild med. 

Tracksuitet er et todelt sæt med jakke og bukser, hvilket jo er et perfekt alternativ til flyverdragten. Så er der ligesom ikke noget, der strammer over ryggen, når man skal røre sig – og det tæller op i min bog.

Bukserne til tracksuitet har dobbeltlag, men ikke decideret foer. De skulle dog være både vind- og vandtætte. Og så har de ligesom jakken lommer med lynlås. Det er virklig rart, når der skal være plads til hundegodbidder, sten, nøgler, lommetørklæder, kort og alt det andet, mine lommer af uransaglige årsager fyldes med. Selve jakken har høj “krave” og er dejlig varm.

Tracksuitet fra Crystal Rainbow er både vindtæt, vandtæt og åndbart.

Indrømmet; selvom jeg elsker min flyverdragt, gør det todelte sæt fra Crystal Rainbow det altså noget nemmere hurtigt at løbe på toilettet. Og det er den slags praktik, der også er værd at tage med i min morverden. Foto: Crystal Rainbow

Udover Arctic jakken og Tracksuitet, som jeg begge virkelig kan anbefale, har Crystal Rainbow også deres Long Puffer Jacket med bælte samt flere flyverdragter. De første var deres Aviator og Bomber dragter, og senere kom den virkelig fine Arctic flyverdragt til. Jeg har ikke prøvet nogen af dem, så jeg kan ikke for alvor udtale mig om dem. Crystal Rainbow har dog specialiseret sig i at designe netop det, jeg er ude efter; overtøj, som selvfølgelig gerne må se godt ud, men som endnu vigtigere også er praktisk. Derfor tør jeg godt slå et slag for disse styles også.

At deres produkter virkelig føles som god kvalitet – som noget, der reelt holder til at blive brugt – er desuden afgørende. Alt andet ville blive for dyrt for mig i længden, når jeg har to små børn, der aldrig sidder stille.

Crystal Rainbow har flere lækre styles.

Crystal Rainbow har blandt andet Arctic flyverdragten (til venstre), Long Puffer Jacket (i midten) og Bomber flyverdragten (til højre). Foto: Crystal Rainbow

Du kan købe overtøjet fra Crystal Rainbow på deres webshop og i få udvalgte butikker.

KØB HER

 

Basic Apparel

Er dit budget knap så stort, kan jeg anbefale at kigge forbi Basic Apparel. Deres vision er at skabe komfortabelt tøj, man ønsker at bruge igen og igen, og som stilmæssigt ikke kun holder en sæson. Den tankegang kan jeg jo ret godt lide, og det synes jeg personligt også, de lever godt op til i forhold til deres Dagmar jakke.

Denne jakke er da heller ikke blevet ændret siden sidste år. Eneste forskel er, at den nu fås i flere farver. Så vidt, jeg kan se, kan du købe den i sort, blå, ternet, grå og grøn.

Jakken er dejlig varm og virkelig blød. Den går på mig til lige ned over knæet og føles som en lækker dyne at have på. 

Det er desuden ganske smart, at lynlåsen slutter lidt over knæet, så man kan røre sig i den, og at der er knapper, man kan knappe helt ned, så den virkelig kan holde en varm, når det er nødvendigt.

Et plus er også den høje krave, så du kan pakke dig helt ind. 

Dagmar jakken fra Basic Apparel er et godt bud på den perfekte vinterjakke til kvinder.

Dagmar jakken fra Basic Apparel er dejlig blød – som en lækker varm dyne. Foto: Basic Apparel

Ønsker du at gøre den lidt mere figurformet, kan du bruge den justerbare snor, der sidder i taljen på indersiden af jakken. Du kan også tage hætten af, og så har den – udover de nødvendige lommer i siderne – en inderlomme med velcro.

Du kan købe Dagmar jakken fra Basic Apparel på deres webshop.

KØB HER

 

Tolsing

Sara Tolsing har produceret Tolsing-flyverdragten siden 2012, og den er blevet finpudset flere gange. For eksempel blev ærmegabet forrige år udvidet en smule. Hvis du har prøvet en af de første modeller og tænkt, den sad lidt tæt netop der, så giv den en chance til nu. Jeg kan tydeligt mærke forskellen. I min bog giver det også plus, at jeg ikke behøver at have store trøjer under. Den er meget varm i sig selv.

Flyverdragten findes i seks forskellige farver og i to forskellige slags materialer. Den ene type er blød og har shine i farven. Den anden er mere slidstærk i materialet og dermed også lidt mere stiv i det. De er forskellige i deres vandtæthed, men de er vandtætte fra 5000 mm og helt op til 10.000 mm vand. Til gengæld er de lige varme.

Flyverdragten fra Tolsing findes i seks forskellige farver og i to forskellige slags materialer.

Flyverdragterne fra Tolsing er virkelig flotte – og tilmed lækre at have på. Foto: Tolsing

Jeg har selv afprøvet den sorte i det slidstærke materiale. Jeg valgte en størrelse medium, selvom jeg normalt bruger small og er cirka 173 centimeter høj. Det gjorde den selvfølgelig lidt mindre kropsformet, men gav så til gengæld bedre mulighed for leg. Samtidig var den med sine uldmanchetter med hul til tommelfingeren helt perfekt til de lange ture, jeg på det tidspunkt gik med barnevognen.

Du kan købe Tolsing-flyverdragten i butikken Fünf i København og på The Tolsing Collections webshop.

KØB HER

 

Vil du selv kigge videre, kan du med fordel besøge butikker, der forhandler skiudstyr, rideudstyr eller er inden for kategorien friluftsliv mere generelt. Her er jeg stødt på flere udemærkede bud, som jeg dog endnu ikke selv har afprøvet. Prisen ligger tæt på dem, jeg har taget med i guiden her.

TIPS&TRICKS

Flyverdragter, vinterjakker og sæt 2020: Det perfekte overtøj til mor

Mangler du det perfekte vinterovertøj som mor, kan disse bud måske hjælpe.

11. september 2020 | Af Marta Gramstrup Wriedt | Foto: Crystal Rainbow, Basic Apparel, The Dalset og Tolsing Collection

 

Der findes mange vinterjakker, flyverdragter og sæt. Men det kan være svært at finde noget, der både er varmt, lækkert og let at tumle i med børnene, siger min erfaring.

Guiden blev første gang bragt i oktober 2019, men er i denne version opdateret med blandt andet nye styles og billeder. Alle jakker, sæt og flyverdragter er specielt udvalgt af mig og nogle, jeg virkelig kan anbefale. For en god ordens skyld skal det dog nævnes, at guiden rummer sponsoreret indhold.

 

Efteråret er langsomt begyndt at gøre sit indtog, og jeg synes allerede, det er ved at være koldt. Som mor til to børn, der er ude i al slags vejr, stiller det krav til overtøjet.

Først og fremmest skal det være varmt, for jeg er den kuldskære type. Men det skal også være praktisk og let at lege i. Jeg vil kunne tumle, slås med sne, når den tid kommer, skubbe en cykel og kravle rundt i sandkassen, uden noget strammer. 

Jeg har ledt, i hvad der føles som en evighed, og været mange mærker og modeller igennem. Min konklusion er, at der i forhold til flyverdragter findes rigtig mange modedragter, der egner sig bedst til gåture, og endnu flere termodragter, der nok er forholdsvis billige, men til gengæld også kun – i hvert fald for mig – fungerer som overgangsdragt.

Vil du have en varm flyverdragt, jakke eller et sæt, der holder, og som du kan røre dig i, er det min erfaring, at det koster lidt. Men i mine øjne er pengene givet godt ud, hvis du går efter nogle af dem i guiden herunder. Det er i hvert fald mine favoritter og resultatet af intens søgning og mange returneringer.

Prøv dem og vurder selv.

 

The Dalset

Flyverdragten fra The Dalset er klart et af mine bedste bud, hvis du er den aktive type – eller normalt bare føler dig “fanget” i en flyverdragt. 

En af årsagerne er formentlig, at de kun har en dragt, som de til gengæld går all in på at gøre helt perfekt. For eksempel valgte de forrige år at forlænge rygstykket, så dragten blev endnu lettere at bevæge sig i. Lige i min smag. Ved flere andre dragter oplever jeg, at det netop er her, den føles for lille, når man skal bruge den til andet end blot gåture.

Flyverdragten fra The Dalset er en af de få, jeg har prøvet, som man reelt kan røre sig i. Foto: The Dalset

Flyverdragten fra The Dalset er en af de få, jeg har prøvet, som man reelt kan røre sig i. Foto: The Dalset

Flyverdragterne fra The Dalset fås i seks forskellige farver og i to modeller – en slim og en regular. Men indehaver Malene Dalset fortæller, at de også er i gang med at udvikle en regular plus.

Selv har jeg modellen, der hedder slim, og som skaber lidt figur. Selvom den således sidder til i livet, så er der absolut ikke noget, der strammer eller hæmmer bevægelsesfriheden. Herhjemme har den endda bestået “giv børnene overtøj på”-testen. For det er rent faktisk muligt at sidde ned i den og hjælpe børnene i tøjet – og det er absolut ikke nogen selvfølge, når det kommer til flyverdragter, har jeg erfaret.

At flyverdragen fra The Dalset er vildt blød at have på, er kun et plus. 

Dalset flyverdragten er virkelig god, hvis du er den aktive type eller bare vil kunne bevæge dig.

Flyverdragten fra The Dalset fås i to modeller og flere forskellige farver. Foto: The Dalset

Dragten har en skjult vind-/regnhætte i kraven, lækre håndledskraver med hul til tommelfingeren, elastisk taljejustering, støvlefang med trykknapper, to inderlommer, dobbelt ærmelomme og to jakkelommer.

Jeg har været mange dragter igennem, som jeg er endt med at sende retur. Men denne fra The Dalset er lavet til at røre sig i, og det mærkes. 

Flyverdragterne fra The Dalset kan købes på deres webshop. Du kan desuden prøve dem i Dalsets showroom i Vedbæk.

KØB HER

 

Crystal Rainbow

For at nå frem til en flyverdragt, der passede mine behov, var jeg utallige modeller igennem. Jeg begyndte derfor også at udvide og kigge efter lange jakker, som reelt kunne holde kulden fra min krop. Og de lange jakker er der mange af. Men ikke mange er som Arctic jakken fra Crystal Rainbow

Den er ikke kun super lækker. Den er også dejlig lang og varm. Pasformen er løs, og de to store lommer i siderne virkelig praktiske. Der er nemlig åbning både foroven og i siderne. Derudover har den en stor hætte og høj krave, som beskytter ekstra mod regn og sne.

Du skal dog være virkelig hurtig, hvis du vil have et eksemplar af den. Den er nærmest udsolgt. Jeg vælger dog alligevel at nævne den igen i år, da den er min ubetingede favoritjakke. 

Arctic jakken fra Crystal Rainbow er virkelig lækker.

Der er ikke mange eksemplarer tilbage af den eftertragtede Arctic jakke fra Crystal Rainbow. Det kan jeg godt forstå, for den er virkelig lækker. Foto: Crystal Rainbow

Når du ikke at få fingre i den, kan du glæde dig til, at der næste år kommer en ny opdateret version. Og ellers har Crystal Rainbow heldigvis ret meget andet lækkert og praktisk overtøj.

En af mine andre favoritter fra dem er deres fantastiske sort- og brunmønstrede Tracksuit, som jeg fornylig fik mulighed for at prøve og straks blev helt vild med. 

Tracksuitet er et todelt sæt med jakke og bukser, hvilket jo er et perfekt alternativ til flyverdragten. Så er der ligesom ikke noget, der strammer over ryggen, når man skal røre sig – og det tæller op i min bog.

Bukserne til tracksuitet har dobbeltlag, men ikke decideret foer. De skulle dog være både vind- og vandtætte. Og så har de ligesom jakken lommer med lynlås. Det er virklig rart, når der skal være plads til hundegodbidder, sten, nøgler, lommetørklæder, kort og alt det andet, mine lommer af uransaglige årsager fyldes med. Selve jakken har høj “krave” og er dejlig varm.

Tracksuitet fra Crystal Rainbow er både vindtæt, vandtæt og åndbart.

Indrømmet; selvom jeg elsker min flyverdragt, gør det todelte sæt fra Crystal Rainbow det altså noget nemmere hurtigt at løbe på toilettet. Og det er den slags praktik, der også er værd at tage med i min morverden. Foto: Crystal Rainbow

Udover Arctic jakken og Tracksuitet, som jeg begge virkelig kan anbefale, har Crystal Rainbow også deres Long Puffer Jacket med bælte samt flere flyverdragter. De første var deres Aviator og Bomber dragter, og senere kom den virkelig fine Arctic flyverdragt til. Jeg har ikke prøvet nogen af dem, så jeg kan ikke for alvor udtale mig om dem. Crystal Rainbow har dog specialiseret sig i at designe netop det, jeg er ude efter; overtøj, som selvfølgelig gerne må se godt ud, men som endnu vigtigere også er praktisk. Derfor tør jeg godt slå et slag for disse styles også.

At deres produkter virkelig føles som god kvalitet – som noget, der reelt holder til at blive brugt – er desuden afgørende. Alt andet ville blive for dyrt for mig i længden, når jeg har to små børn, der aldrig sidder stille.

Crystal Rainbow har flere lækre styles.

Crystal Rainbow har blandt andet Arctic flyverdragten (til venstre), Long Puffer Jacket (i midten) og Bomber flyverdragten (til højre). Foto: Crystal Rainbow

Du kan købe overtøjet fra Crystal Rainbow på deres webshop og i få udvalgte butikker.

KØB HER

 

Basic Apparel

Er dit budget knap så stort, kan jeg anbefale at kigge forbi Basic Apparel. Deres vision er at skabe komfortabelt tøj, man ønsker at bruge igen og igen, og som stilmæssigt ikke kun holder en sæson. Den tankegang kan jeg jo ret godt lide, og det synes jeg personligt også, de lever godt op til i forhold til deres Dagmar jakke.

Denne jakke er da heller ikke blevet ændret siden sidste år. Eneste forskel er, at den nu fås i flere farver. Så vidt, jeg kan se, kan du købe den i sort, blå, ternet, grå og grøn.

Jakken er dejlig varm og virkelig blød. Den går på mig til lige ned over knæet og føles som en lækker dyne at have på. 

Det er desuden ganske smart, at lynlåsen slutter lidt over knæet, så man kan røre sig i den, og at der er knapper, man kan knappe helt ned, så den virkelig kan holde en varm, når det er nødvendigt.

Et plus er også den høje krave, så du kan pakke dig helt ind. 

Dagmar jakken fra Basic Apparel er et godt bud på den perfekte vinterjakke til kvinder.

Dagmar jakken fra Basic Apparel er dejlig blød – som en lækker varm dyne. Foto: Basic Apparel

Ønsker du at gøre den lidt mere figurformet, kan du bruge den justerbare snor, der sidder i taljen på indersiden af jakken. Du kan også tage hætten af, og så har den – udover de nødvendige lommer i siderne – en inderlomme med velcro.

Du kan købe Dagmar jakken fra Basic Apparel på deres webshop.

KØB HER

 

Tolsing

Sara Tolsing har produceret Tolsing-flyverdragten siden 2012, og den er blevet finpudset flere gange. For eksempel blev ærmegabet forrige år udvidet en smule. Hvis du har prøvet en af de første modeller og tænkt, den sad lidt tæt netop der, så giv den en chance til nu. Jeg kan tydeligt mærke forskellen. I min bog giver det også plus, at jeg ikke behøver at have store trøjer under. Den er meget varm i sig selv.

Flyverdragten findes i seks forskellige farver og i to forskellige slags materialer. Den ene type er blød og har shine i farven. Den anden er mere slidstærk i materialet og dermed også lidt mere stiv i det. De er forskellige i deres vandtæthed, men de er vandtætte fra 5000 mm og helt op til 10.000 mm vand. Til gengæld er de lige varme.

Flyverdragten fra Tolsing findes i seks forskellige farver og i to forskellige slags materialer.

Flyverdragterne fra Tolsing er virkelig flotte – og tilmed lækre at have på. Foto: Tolsing

Jeg har selv afprøvet den sorte i det slidstærke materiale. Jeg valgte en størrelse medium, selvom jeg normalt bruger small og er cirka 173 centimeter høj. Det gjorde den selvfølgelig lidt mindre kropsformet, men gav så til gengæld bedre mulighed for leg. Samtidig var den med sine uldmanchetter med hul til tommelfingeren helt perfekt til de lange ture, jeg på det tidspunkt gik med barnevognen.

Du kan købe Tolsing-flyverdragten i butikken Fünf i København og på The Tolsing Collections webshop.

KØB HER

 

Vil du selv kigge videre, kan du med fordel besøge butikker, der forhandler skiudstyr, rideudstyr eller er inden for kategorien friluftsliv mere generelt. Her er jeg stødt på flere udemærkede bud, som jeg dog endnu ikke selv har afprøvet. Prisen ligger tæt på dem, jeg har taget med i guiden her.

 

Psykolog Anne Rom

LÆS OGSÅ