TIPS&TRICKS

Flyverdragter og vinterjakker: Det perfekte overtøj til mor

Lækre flyverdragter og varme vinterjakker til mor 2019.

1. oktober 2019 | Af Marta Gramstrup Wriedt | Foto: Crystal Rainbow, The Dalset, Tolsing og Basic Apparel

Der findes mange vinterjakker og flyverdragter. Men det kan være svært at finde en, der både er varm, lækker og let at tumle i med børnene, siger min erfaring.

Alle jakker og flyverdragter i denne guide er specielt udvalgt af mig og nogle, jeg virkelig kan anbefale. Guiden rummer dog sponsoreret indhold.
 

Efteråret har gjort sit indtog, og kulden er begyndt at kunne mærkes. Som mor til to børn, der elsker at være ude i al slags vejr stiller det dog krav til overtøjet.

Først og fremmest skal det være varmt, for jeg er den kuldskære type. Men det skal også være praktisk og let at lege i. Jeg vil kunne tumle, slås med sne, når den tid kommer, skubbe en cykel og kravle rundt i sandkassen, uden noget strammer. Og så må det gerne se lidt lækkert ud – på den tidsløse måde.

Jeg har ledt, i hvad der føles som en evighed, og været mange mærker og modeller igennem. Min konklusion er, at der i forhold til flyverdragter findes rigtig mange modedragter, der egner sig bedst til gåture, og endnu flere termodragter, der nok er forholdsvis billige, men til gengæld også kun – i hvert fald for mig – fungerer som overgangsdragt.

Vil du have en varm flyverdragt eller jakke, der holder, og som du kan røre dig i, er det min erfaring, at det koster lidt. Men i mine øjne er pengene givet godt ud, hvis du går efter nogle af dem i guiden herunder. Det er i hvert fald mine favoritter og resultatet af intens søgning.

Prøv dem og vurder selv.

 

The Dalset

Flyverdragten fra The Dalset er klart et af mine bedste bud, hvis du er den aktive type – eller normalt bare føler dig “fanget” i en flyverdragt. 

En af årsagerne er formentlig, at de kun har en dragt, som de til gengæld går all in på at gøre helt perfekt. For eksempel valgte de sidste år at forlænge rygstykket, så dragten blev endnu lettere at bevæge sig i. Lige i min smag. Ved flere andre dragter oplever jeg, at det netop er her, den føles for lille, når man skal bruge den til andet end blot gåture.

Flyverdragten fra The Dalset er en af de få, jeg har prøvet, som man reelt kan røre sig i. Foto: The Dalset

Flyverdragten fra The Dalset er en af de få, jeg har prøvet, som man reelt kan røre sig i. Foto: The Dalset

Flyverdragterne fra The Dalset fås i seks forskellige farver og i to modeller. Sidste år udvidede de nemlig, så du nu kan vælge enten slim eller regular.

– Vi har alle forskellige størrelser, så nu er der plads til enhver krop, som indehaver Malene Dalset forklarer.

Selv har jeg prøvet den model, der hedder slim, og som skaber lidt figur. Selvom den således sidder til i livet, så er der absolut ikke noget, der strammer eller hæmmer bevægelsesfriheden. Herhjemme har den endda bestået “giv børnene overtøj på”-testen. For det er rent faktisk muligt at sidde ned i den og hjælpe børnene i tøjet – og det er absolut ikke nogen selvfølge, når det kommer til flyverdragter, har jeg erfaret.

At flyverdragen fra The Dalset er vildt blød at have på, er kun et plus. 

Flyverdragten fra The Dalset fås i to modeller og flere forskellige farver. Foto: The Dalset

Flyverdragten fra The Dalset fås i to modeller og flere forskellige farver. Foto: The Dalset

Dragten har en skjult vind-/regnhætte i kraven, lækre håndledskraver med hul til tommelfingeren, elastisk taljejustering, støvlefang med trykknapper, to inderlommer, dobbelt ærmelomme og to jakkelommer.

Jeg har været mange dragter igennem, som jeg har endt med at sende retur. Men denne fra The Dalset er lavet til at røre sig i, og det mærkes. 

Flyverdragterne fra Dalset kan købes på deres webshop. Du kan desuden prøve dem i Dalsets showroom i Vedbæk.

KØB HER

 

Crystal Rainbow

For at nå frem til en flyverdragt, der passede mine behov, var jeg utallige modeller igennem. Jeg begyndte derfor også at udvide og kigge efter lange jakker, som kunne gøre det ud for en heldragt. Og de lange jakker er der mange af. Men ikke mange er som Arctic jakken fra Crystal Rainbow, der er et nyere dansk brand. Den er min ubetingede favorit og et virkelig godt alternativ til en flyverdragt. 

Arctic jakken er nemlig ikke kun super lækker. Den er også dejlig lang og varm. Og jeg lyver ikke, når jeg siger, at jeg allerede bor i min på de kølige og regnfulde dage. Den er testet – og for mit vedkommende godkendt – selv under et skybrud (gummistøvler kan jeg dog konstatere, jeg skal have nye af). 

Er du ikke til flyverdragter, men ønsker stadig at holde dig varm, så er Arctic jakken fra Crystal Rainbow det perfekte alternativ. Foto: Crystal Rainbow

Er du ikke til flyverdragter, men ønsker stadig at holde dig varm, så er Arctic jakken fra Crystal Rainbow det perfekte alternativ. Den kan virlkelig anbefales. Foto: Crystal Rainbow

Pasformen er løs, og de to store lommer i siderne virkelig praktiske. Der er nemlig åbning både foroven og i siderne. Derudover har den en dejlig stor hætte og høj krave, som beskytter ekstra mod regn og sne. Jeg er virkelig fan.

Crystal Rainbow, der står bag Arctic jakken, har da også specialiseret sig i at designe netop det, jeg er ude efter; overtøj, som både er praktisk og ser godt ud. Uden at være ekspert føles deres produkter som god kvalitet – som noget, der reelt holder til at blive brugt. Og det er altså et must, når du som jeg har to små børn, der aldrig sidder stille.

Crystal Rainbow har også flere flyverdragter i deres sortiment. De første var deres Aviator og Bomber flyverdragter, som jeg ikke har prøvet og derfor ikke kan udtale mig om. Siden er Arctic jakken, som jeg kun kan anbefale, og Arctic flyverdragten, som jeg også må eje, kommet til. I år udvider de desuden med blandt andet et virkelig fedt tracksuit, der er et todelt sæt med jakke og bukser. Der skulle derfor være lidt for enhver smag.

Crystal Rainbow flyverdragt og vinterjakke

Crystal Rainbow har blandt andet Arctic flyverdragten (til venstre), Bomber flyverdragten (i midten) og et todelt tracksuit (til højre). Foto: Crystal Rainbow

Alt deres overtøj er – efter eget udsagn – vandtæt, vindtæt og åndbart.

– Det er med andre ord egnet til en klassisk dansk vinter, og rigtig godt både at cykle, stå på ski og lege med børnene i, som CEO i Crystal Rainbow Lea Folmann Maarup udtrykker det.

Du kan købe overtøjet fra Crystal Rainbow på deres webshop og i få udvalgte butikker.

KØB HER

 

Basic Apparel

Det er ingen hemmelighed, at jeg er vild med tøjet fra Basic Apparel, der efterhånden har lidt over en håndfuld år på bagen. Deres vision er at skabe komfortabelt tøj, man ønsker at bruge igen og igen, og som stilmæssigt ikke kun holder en sæson. Det synes jeg personligt, de lever godt op til.

Er du ikke til flyverdragter, men til lange, varme jakker, har Basic Apparel også et rigtig godt bud på en perfekt af slagsen. Dagmar jakken er lidt billigere end Arctic jakken fra Crystal Rainbow, men stadig dejlig varm og virkelig blød. Den går på mig lige ned over knæet og føles som en lækker dyne at have på. 

Det er desuden ganske smart, at lynlåsen slutter lidt over knæet, så man kan røre sig i den, og at der er knapper, man kan knappe helt ned, så den virkelig kan holde en varm, når det er nødvendigt.

Et plus er også den høje krave, så du kan pakke dig helt ind. Jeg er kæmpe fan.

Er du ikke til flyverdragter, men til lange, varme jakker, så har Basic Apparel også et rigtig godt bud på en perfekt en af slagsen.

Dagmar jakken fra Basic Apparel er dejlig blød – som en lækker varm dyne – og kan kun anbefales. Foto: Basic Apparel

Ønsker du at gøre den lidt mere figurformet, kan du bruge den justerbare snor, der sidder i taljen på indersiden af jakken. Du kan også tage hætten af, og så har den – udover de nødvendige lommer i siderne – en inderlomme med velcro.

Dagmar jakken fås i tre forskellige farver, nemlig sort, grå og army. Basic Apparel råder selv til, at man vælger en størrelse mindre, end man normalt bruger, da den er lidt stor i det. Jeg har dog valgt at tage den i samme størrelse, som jeg bruger normalt, og her fungerer det fint. Jeg kunne ikke ønske den mindre, så dit valg må afhænge af, hvor stramt du ønsker, den skal sidde.

Du kan købe Dagmar jakken fra Basic Apparel på deres webshop.

KØB HER

 

Tolsing

Sara Tolsing har produceret Tolsing-flyverdragten siden 2012, og den er blevet finpudset flere gange. For eksempel blev ærmegabet sidste år udvidet en smule. Hvis du har prøvet en af de første modeller og tænkt, den sad lidt tæt netop der, så giv den en chance til nu. Jeg kan tydeligt mærke forskellen. I min bog giver det også plus, at jeg ikke behøver at have store trøjer under. Den er meget varm i sig selv.

Flyverdragten findes i seks forskellige farver og i to forskellige slags materialer. Den ene type er blød og har shine i farven. Den anden er mere slidstærk i materialet og dermed også lidt mere stiv i det. De er forskellige i deres vandtæthed, men de er vandtætte fra 5000 mm og helt op til 10.000 mm vand. Til gengæld er de lige varme.

– Jeg har lavet flyverdragten i syv år nu. I mine øjne er den god, fordi den er dejlig let, og man kan bevæge sig i den. Den er også let at rengøre og praktisk med sine mange lommer, fortæller Sara Tolsing.

Flyverdragten fra Tolsing findes i seks forskellige farver og i to forskellige slags materialer.

Flyverdragterne fra Tolsing er virkelig flotte – og tilmed lækre at have på. Foto: Tolsing

Jeg har selv afprøvet den sorte i det slidstærke materiale. Jeg valgte en størrelse medium, selvom jeg normalt bruger small og er cirka 173 centimeter høj. Det gjorde den selvfølgelig lidt mindre kropsformet, men gav så til gengæld bedre mulighed for leg. Samtidig var den med sine uldmanchetter med hul til tommelfingeren helt perfekt til de lange gåture med barnevognen.

Du kan købe Tolsing-flyverdragten i butikken Fünf i København og på The Tolsing Collections webshop.

KØB HER

 

Vil du selv kigge videre, kan du med fordel besøge butikker, der forhandler skiudstyr, rideudstyr eller er inden for kategorien friluftsliv mere generelt. Her er jeg stødt på flere udemærkede bud, som jeg dog endnu ikke selv har afprøvet. Prisen ligger tæt på dem, jeg har taget med i guiden her.

TIPS&TRICKS

Flyverdragter og vinterjakker: Det perfekte overtøj til mor

Lækre flyverdragter og varme vinterjakker til mor 2019.

1. oktober 2019 | Af Marta Gramstrup Wriedt | Foto: Crystal Rainbow, The Dalset, Tolsing og Basic Apparel

Der findes mange vinterjakker og flyverdragter. Men det kan være svært at finde en, der både er varm, lækker og let at tumle i med børnene, siger min erfaring.

 

Alle jakker og flyverdragter i denne guide er specielt udvalgt af mig og nogle, jeg virkelig kan anbefale. Guiden rummer dog sponsoreret indhold.
 

Efteråret har gjort sit indtog, og kulden er begyndt at kunne mærkes. Som mor til to børn, der elsker at være ude i al slags vejr stiller det dog krav til overtøjet.

Først og fremmest skal det være varmt, for jeg er den kuldskære type. Men det skal også være praktisk og let at lege i. Jeg vil kunne tumle, slås med sne, når den tid kommer, skubbe en cykel og kravle rundt i sandkassen, uden noget strammer. Og så må det gerne se lidt lækkert ud – på den tidsløse måde.

Jeg har ledt, i hvad der føles som en evighed, og været mange mærker og modeller igennem. Min konklusion er, at der i forhold til flyverdragter findes rigtig mange modedragter, der egner sig bedst til gåture, og endnu flere termodragter, der nok er forholdsvis billige, men til gengæld også kun – i hvert fald for mig – fungerer som overgangsdragt.

Vil du have en varm flyverdragt eller jakke, der holder, og som du kan røre dig i, er det min erfaring, at det koster lidt. Men i mine øjne er pengene givet godt ud, hvis du går efter nogle af dem i guiden herunder. Det er i hvert fald mine favoritter og resultatet af intens søgning.

Prøv dem og vurder selv.

 

The Dalset

Flyverdragten fra The Dalset er klart et af mine bedste bud, hvis du er den aktive type – eller normalt bare føler dig “fanget” i en flyverdragt. 

En af årsagerne er formentlig, at de kun har en dragt, som de til gengæld går all in på at gøre helt perfekt. For eksempel valgte de sidste år at forlænge rygstykket, så dragten blev endnu lettere at bevæge sig i. Lige i min smag. Ved flere andre dragter oplever jeg, at det netop er her, den føles for lille, når man skal bruge den til andet end blot gåture.

Flyverdragten fra The Dalset er en af de få, jeg har prøvet, som man reelt kan røre sig i. Foto: The Dalset

Flyverdragten fra The Dalset er en af de få, jeg har prøvet, som man reelt kan røre sig i. Foto: The Dalset

Flyverdragterne fra The Dalset fås i seks forskellige farver og i to modeller. Sidste år udvidede de nemlig, så du nu kan vælge enten slim eller regular.

– Vi har alle forskellige størrelser, så nu er der plads til enhver krop, som indehaver Malene Dalset forklarer.

Selv har jeg prøvet den model, der hedder slim, og som skaber lidt figur. Selvom den således sidder til i livet, så er der absolut ikke noget, der strammer eller hæmmer bevægelsesfriheden. Herhjemme har den endda bestået “giv børnene overtøj på”-testen. For det er rent faktisk muligt at sidde ned i den og hjælpe børnene i tøjet – og det er absolut ikke nogen selvfølge, når det kommer til flyverdragter, har jeg erfaret.

At flyverdragen fra The Dalset er vildt blød at have på, er kun et plus. 

Flyverdragten fra The Dalset fås i to modeller og flere forskellige farver. Foto: The Dalset

Flyverdragten fra The Dalset fås i to modeller og flere forskellige farver. Foto: The Dalset

Dragten har en skjult vind-/regnhætte i kraven, lækre håndledskraver med hul til tommelfingeren, elastisk taljejustering, støvlefang med trykknapper, to inderlommer, dobbelt ærmelomme og to jakkelommer.

Jeg har været mange dragter igennem, som jeg har endt med at sende retur. Men denne fra The Dalset er lavet til at røre sig i, og det mærkes. 

Flyverdragterne fra Dalset kan købes på deres webshop. Du kan desuden prøve dem i Dalsets showroom i Vedbæk.

KØB HER

 

Crystal Rainbow

For at nå frem til en flyverdragt, der passede mine behov, var jeg utallige modeller igennem. Jeg begyndte derfor også at udvide og kigge efter lange jakker, som kunne gøre det ud for en heldragt. Og de lange jakker er der mange af. Men ikke mange er som Arctic jakken fra Crystal Rainbow, der er et nyere dansk brand. Den er min ubetingede favorit og et virkelig godt alternativ til en flyverdragt. 

Arctic jakken er nemlig ikke kun super lækker. Den er også dejlig lang og varm. Og jeg lyver ikke, når jeg siger, at jeg allerede bor i min på de kølige og regnfulde dage. Den er testet – og for mit vedkommende godkendt – selv under et skybrud (gummistøvler kan jeg dog konstatere, jeg skal have nye af). 

Er du ikke til flyverdragter, men ønsker stadig at holde dig varm, så er Arctic jakken fra Crystal Rainbow det perfekte alternativ. Foto: Crystal Rainbow

Er du ikke til flyverdragter, men ønsker stadig at holde dig varm, så er Arctic jakken fra Crystal Rainbow det perfekte alternativ. Den kan virlkelig anbefales. Foto: Crystal Rainbow

Pasformen er løs, og de to store lommer i siderne virkelig praktiske. Der er nemlig åbning både foroven og i siderne. Derudover har den en dejlig stor hætte og høj krave, som beskytter ekstra mod regn og sne. Jeg er virkelig fan.

Crystal Rainbow, der står bag Arctic jakken, har da også specialiseret sig i at designe netop det, jeg er ude efter; overtøj, som både er praktisk og ser godt ud. Uden at være ekspert føles deres produkter som god kvalitet – som noget, der reelt holder til at blive brugt. Og det er altså et must, når du som jeg har to små børn, der aldrig sidder stille.

Crystal Rainbow har også flere flyverdragter i deres sortiment. De første var deres Aviator og Bomber flyverdragter, som jeg ikke har prøvet og derfor ikke kan udtale mig om. Siden er Arctic jakken, som jeg kun kan anbefale, og Arctic flyverdragten, som jeg også må eje, kommet til. I år udvider de desuden med blandt andet et virkelig fedt tracksuit, der er et todelt sæt med jakke og bukser. Der skulle derfor være lidt for enhver smag.

Crystal Rainbow flyverdragt og vinterjakke

Crystal Rainbow har blandt andet Arctic flyverdragten (til venstre), Bomber flyverdragten (i midten) og et todelt tracksuit (til højre). Foto: Crystal Rainbow

Alt deres overtøj er – efter eget udsagn – vandtæt, vindtæt og åndbart.

– Det er med andre ord egnet til en klassisk dansk vinter, og rigtig godt både at cykle, stå på ski og lege med børnene i, som CEO i Crystal Rainbow Lea Folmann Maarup udtrykker det.

Du kan købe overtøjet fra Crystal Rainbow på deres webshop og i få udvalgte butikker.

KØB HER

 

Basic Apparel

Det er ingen hemmelighed, at jeg er vild med tøjet fra Basic Apparel, der efterhånden har lidt over en håndfuld år på bagen. Deres vision er at skabe komfortabelt tøj, man ønsker at bruge igen og igen, og som stilmæssigt ikke kun holder en sæson. Det synes jeg personligt, de lever godt op til.

Er du ikke til flyverdragter, men til lange, varme jakker, har Basic Apparel også et rigtig godt bud på en perfekt af slagsen. Dagmar jakken er lidt billigere end Arctic jakken fra Crystal Rainbow, men stadig dejlig varm og virkelig blød. Den går på mig lige ned over knæet og føles som en lækker dyne at have på. 

Det er desuden ganske smart, at lynlåsen slutter lidt over knæet, så man kan røre sig i den, og at der er knapper, man kan knappe helt ned, så den virkelig kan holde en varm, når det er nødvendigt.

Et plus er også den høje krave, så du kan pakke dig helt ind. Jeg er kæmpe fan.

Er du ikke til flyverdragter, men til lange, varme jakker, så har Basic Apparel også et rigtig godt bud på en perfekt en af slagsen.

Dagmar jakken fra Basic Apparel er dejlig blød – som en lækker varm dyne – og kan kun anbefales. Foto: Basic Apparel

Ønsker du at gøre den lidt mere figurformet, kan du bruge den justerbare snor, der sidder i taljen på indersiden af jakken. Du kan også tage hætten af, og så har den – udover de nødvendige lommer i siderne – en inderlomme med velcro.

Dagmar jakken fås i tre forskellige farver, nemlig sort, grå og army. Basic Apparel råder selv til, at man vælger en størrelse mindre, end man normalt bruger, da den er lidt stor i det. Jeg har dog valgt at tage den i samme størrelse, som jeg bruger normalt, og her fungerer det fint. Jeg kunne ikke ønske den mindre, så dit valg må afhænge af, hvor stramt du ønsker, den skal sidde.

Du kan købe Dagmar jakken fra Basic Apparel på deres webshop.

KØB HER

 

Tolsing

Sara Tolsing har produceret Tolsing-flyverdragten siden 2012, og den er blevet finpudset flere gange. For eksempel blev ærmegabet sidste år udvidet en smule. Hvis du har prøvet en af de første modeller og tænkt, den sad lidt tæt netop der, så giv den en chance til nu. Jeg kan tydeligt mærke forskellen. I min bog giver det også plus, at jeg ikke behøver at have store trøjer under. Den er meget varm i sig selv.

Flyverdragten findes i seks forskellige farver og i to forskellige slags materialer. Den ene type er blød og har shine i farven. Den anden er mere slidstærk i materialet og dermed også lidt mere stiv i det. De er forskellige i deres vandtæthed, men de er vandtætte fra 5000 mm og helt op til 10.000 mm vand. Til gengæld er de lige varme.

– Jeg har lavet flyverdragten i syv år nu. I mine øjne er den god, fordi den er dejlig let, og man kan bevæge sig i den. Den er også let at rengøre og praktisk med sine mange lommer, fortæller Sara Tolsing.

Flyverdragten fra Tolsing findes i seks forskellige farver og i to forskellige slags materialer.

Flyverdragterne fra Tolsing er virkelig flotte – og tilmed lækre at have på. Foto: Tolsing

Jeg har selv afprøvet den sorte i det slidstærke materiale. Jeg valgte en størrelse medium, selvom jeg normalt bruger small og er cirka 173 centimeter høj. Det gjorde den selvfølgelig lidt mindre kropsformet, men gav så til gengæld bedre mulighed for leg. Samtidig var den med sine uldmanchetter med hul til tommelfingeren helt perfekt til de lange gåture med barnevognen.

Du kan købe Tolsing-flyverdragten i butikken Fünf i København og på The Tolsing Collections webshop.

KØB HER

 

Vil du selv kigge videre, kan du med fordel besøge butikker, der forhandler skiudstyr, rideudstyr eller er inden for kategorien friluftsliv mere generelt. Her er jeg stødt på flere udemærkede bud, som jeg dog endnu ikke selv har afprøvet. Prisen ligger tæt på dem, jeg har taget med i guiden her.

LÆS OGSÅ