TIPS&TRICKS

Tre ideer til en børnevenlig og bæredygtig pakkekalender

Bæredygtig Pakkekalender

3. november 2019 | Af Louise Thustrup, redaktør Sustain Daily| Foto: Markus Spiske/Unsplash

Ønsker du at lave en mere bæredygtig pakkekalender til dit barn, giver Louise Thustrup fra Sustain Daily dig her tre gode ideer.

Julen er en sød tid, men den kan hurtigt blive fyldt til bristepunktet af familiearrangementer og forventninger om, hvordan julen og hele december måned skal se ud. Heriblandt hvilken type julekalender, dit barn skal have.

Udover de traditionelle lågejulekalendere og adventsgaver, så er pakkekalendere utrolig hyggelige. Det kan være en mulighed for at skabe et lille moment af samvær og ekstra sød juleforkælelse på de mørke decembermorgener. Men en pakkekalender kan også hurtigt blive til et forpustet gaveræs – og det er hverken godt for din pengepung, for dit overskud eller for miljøet.

Heldigvis er der mange måder, hvorpå du kan gøre pakkekalenderen bæredygtig for både dig og for jorden. Vores bedste tip er at tænke i større gaver, der kan deles op i 24 mindre pakker. På den måde kan du give lidt hver dag, men investere lidt mere tid og omtanke i det, du giver.

Herunder har vi samlet lidt inspiration til, hvordan sådan en bæredygtig og børnevenlig pakkekalender kan se ud:

Den legende

Den legende er pakkekalenderen til barnet, der gerne vil have noget mellem hænderne. Heldigvis findes der virkelig meget godt brugt legetøj, og så er det egentlig kun fantasien, der sætter grænsen. Du kan finde et LEGO-sæt eller duploklodser til de mindste. Du kan skille et puslespil ad, og hver dag kan I sammen samle lidt af det hele vejen frem mod juleaften. Du kan finde en masse legetøjsdyr, så dit barn ender med at have sin helt egen bondegård. Eller du kan finde tøj og tilbehør til en dukke, som dit barn måske allerede har i forvejen og er glad for.

Den spiselige

Den spiselige er pakkekalenderen for de lidt større, madglade børn. Giv hver dag en ny ingrediens, og lad en af adventsgaverne være, at I sammen kan bage brunkager, klejner og andre julelækkerier. Det er en super hyggelig måde at skabe små tidslommer i en ellers travl måned, hvor I kan være sammen og rent faktisk få nydt nogle juletraditioner.

Den hyggelige

Er budgettet ikke til de store udskejelser, men ønsker du stadig at kunne give dit barn lidt hver dag, så kunne det også være en idé at lade pakkekalenderen være et samlende morgenritual. Ligesom julekalenderen i fjernsynet om aftenen kan I hver morgen læse en lille bid af et juleeventyr over morgenmaden, eller I kan sætte skub i juleglæden ved at tage en svingom til en julesang. I kan også hver dag lave et nyt stykke julepynt af gamle aviser og ugeblade, der efterhånden kan hænges op i hjemmet.

Ønsker du at give dit barn en pakkekalender til december, er det generelt en god ide at tage fat i god tid og ikke at være bange for at være kreativ. Jul og december kan nemlig sagtens være bæredygtig, uden at du går på kompromis med julehyggen.

Sustain Daily er et livsstilsmagasin for dig, der ønsker at leve mere bæredygtigt. Her kan du få inspiration til, hvordan du et skridt ad gangen kan gå mod en grønnere hverdag. Du kan følge Sustain Daily på Instagram og Facebook og besøge deres hjemmeside på www.sustaindaily.dk.

TIPS&TRICKS

Tre ideer til en børnevenlig og bæredygtig pakkekalender

Bæredygtig Pakkekalender

3. november 2019 | Af Louise Thustrup, redaktør Sustain Daily| Foto: Markus Spiske/Unsplash

Ønsker du at lave en mere bæredygtig pakkekalender til dit barn, giver Louise Thustrup fra Sustain Daily dig her tre gode ideer.

Julen er en sød tid, men den kan hurtigt blive fyldt til bristepunktet af familiearrangementer og forventninger om, hvordan julen og hele december måned skal se ud. Heriblandt hvilken type julekalender, dit barn skal have.

Udover de traditionelle lågejulekalendere og adventsgaver, så er pakkekalendere utrolig hyggelige. Det kan være en mulighed for at skabe et lille moment af samvær og ekstra sød juleforkælelse på de mørke decembermorgener. Men en pakkekalender kan også hurtigt blive til et forpustet gaveræs – og det er hverken godt for din pengepung, for dit overskud eller for miljøet.

Heldigvis er der mange måder, hvorpå du kan gøre pakkekalenderen bæredygtig for både dig og for jorden. Vores bedste tip er at tænke i større gaver, der kan deles op i 24 mindre pakker. På den måde kan du give lidt hver dag, men investere lidt mere tid og omtanke i det, du giver.

Herunder har vi samlet lidt inspiration til, hvordan sådan en bæredygtig og børnevenlig pakkekalender kan se ud:

Den legende

Den legende er pakkekalenderen til barnet, der gerne vil have noget mellem hænderne. Heldigvis findes der virkelig meget godt brugt legetøj, og så er det egentlig kun fantasien, der sætter grænsen. Du kan finde et LEGO-sæt eller duploklodser til de mindste. Du kan skille et puslespil ad, og hver dag kan I sammen samle lidt af det hele vejen frem mod juleaften. Du kan finde en masse legetøjsdyr, så dit barn ender med at have sin helt egen bondegård. Eller du kan finde tøj og tilbehør til en dukke, som dit barn måske allerede har i forvejen og er glad for.

Den spiselige

Den spiselige er pakkekalenderen for de lidt større, madglade børn. Giv hver dag en ny ingrediens, og lad en af adventsgaverne være, at I sammen kan bage brunkager, klejner og andre julelækkerier. Det er en super hyggelig måde at skabe små tidslommer i en ellers travl måned, hvor I kan være sammen og rent faktisk få nydt nogle juletraditioner.

Den hyggelige

Er budgettet ikke til de store udskejelser, men ønsker du stadig at kunne give dit barn lidt hver dag, så kunne det også være en idé at lade pakkekalenderen være et samlende morgenritual. Ligesom julekalenderen i fjernsynet om aftenen kan I hver morgen læse en lille bid af et juleeventyr over morgenmaden, eller I kan sætte skub i juleglæden ved at tage en svingom til en julesang. I kan også hver dag lave et nyt stykke julepynt af gamle aviser og ugeblade, der efterhånden kan hænges op i hjemmet.

Ønsker du at give dit barn en pakkekalender til december, er det generelt en god ide at tage fat i god tid og ikke at være bange for at være kreativ. Jul og december kan nemlig sagtens være bæredygtig, uden at du går på kompromis med julehyggen.

Sustain Daily er et livsstilsmagasin for dig, der ønsker at leve mere bæredygtigt. Her kan du få inspiration til, hvordan du et skridt ad gangen kan gå mod en grønnere hverdag. Du kan følge Sustain Daily på Instagram og Facebook og besøge deres hjemmeside på www.sustaindaily.dk.

LÆS OGSÅ