LIVET MED BØRN

Kamilla startede virksomhed, mens hun var på barsel: Jeg har grædt og svedt

20. september 2019 | Af Marta Gramstrup Wriedt | Foto: Privat

 

En hård barsel, hvor Kamilla Vinding var meget hjemme, blev startskuddet til virksomheden MamaMilla.

 

– Da jeg blev mor, gik jeg fra at være en glad og social party-pige til at blive en person, som ikke havde overskud til andet end at være hjemme. Jeg havde ikke lyst til at gå nogen steder. Emil fik anfald, hvor han var utrøstelig, og jeg kunne ikke bære at stå i offentligheden med et barn, jeg ikke kunne trøste. Jeg følte mig så utilstrækkelig.

Sådan fortæller 34-årige Kamilla Vinding, der i 2014 blev mor til sønnen Emil, som kom til verden ved akut kejsersnit.

Emmibaby - køb babyudstyr

Den første tid med sønnen var hård. Han led af forstoppelse og refluks, og der gik omkring halvandet år, før hun fik hjælp til ham.

De mange timer, hun brugte derhjemme, blev dog startskuddet til virksomheden MamaMilla, der sælger tøj og ting til børn – en del af det designet af hende selv.

Det første produkt var det, MamaMilla i dag måske også er mest kendt for; nemlig babynests.

– Jeg endte helt tilfældigt i en norsk terminsgruppe på Facebook. Her havde alle en babynest, og det ville jeg naturligvis også gerne have. Man kunne bare ikke få dem herhjemme, så jeg måtte sy en selv, fortæller Kamilla Vinding.

Herefter begyndte flere venner og familiemedlemmer at bede hende om at sy en babynest til dem, og hun så et reelt marked. Derfor oprettede hun firmaet MamaMilla.

I starten kørte hun virksomheden som en hobby ved siden af sit almindelige arbejde. Men stille og roligt udviklede det sig. Fra at have syet alle produkter selv måtte hun hyre en systue i Litauen til at hjælpe.

Emmibaby - køb babyudstyr

– Jeg har ingen ide om, hvordan vi kom igennem de første år. Vi arbejdede dag og nat og prøvede på bedste vis at holde fri, når børnene var der. Vi lavede mange begynderfejl, men det skal man nok bare igennem, siger Kamilla Vinding.

Mens hun og manden, Bruno, fik virksomheden op og køre, blev familien også udvidet med sønnen Konrad.

I dag er børnene 4 og 5 år, og både Kamilla og Bruno arbejder fuldtid i firmaet. Bruno står for det tekniske i virksomheden, og Kamilla fungerer som daglig leder og indkøber. De har også to ansatte, og produktionen har de flyttet til Indien.

– Det at have sin egen virksomhed kræver noget helt særligt. Det har været, og er, møghårdt. Jeg har grædt, svedt og blødt for at stå, hvor jeg gør i dag. Men jeg elsker det, og det er det, der får mig til at rejse mig, når der kommer et bump på vejen, siger hun og tilføjer:

– Både min og min mands mor hadede, at vi blev selvstændige på fuld tid. De var bekymrede og mente, det var for ustabilt med to små børn. Men jeg har altid vidst, at jeg skulle være selvstændig, og lige pludselig gav det mening.

For Kamilla giver det at have egen virksomhed nemlig også en fleksibilitet, som hun sætter stor pris på i forhold til børnene.

– MamaMilla har vokset sig større, end jeg nogensinde havde forestillet mig. Det er så fantastisk, men vi drømmer ikke om at blive større end det. Vi elsker at kunne være i tæt kontakt med kunderne og have fleksibiliteten i forhold til børnene. Vores arbejdsdage på lageret er ofte ikke så lange, til gengæld sidder vi om aftenen og arbejder videre. Så får vi tid med børnene, og for os er MamaMilla stadig en hobby, som min mand og jeg elsker at have sammen, siger Kamilla Vinding.

LIVET MED BØRN

Kamilla startede virksomhed, mens hun var på barsel: Jeg har grædt og svedt

20. september 2019 | Af Marta Gramstrup Wriedt | Foto: Privat

 

En hård barsel, hvor Kamilla Vinding var meget hjemme, blev startskuddet til virksomheden MamaMilla.

 

– Da jeg blev mor, gik jeg fra at være en glad og social party-pige til at blive en person, som ikke havde overskud til andet end at være hjemme. Jeg havde ikke lyst til at gå nogen steder. Emil fik anfald, hvor han var utrøstelig, og jeg kunne ikke bære at stå i offentligheden med et barn, jeg ikke kunne trøste. Jeg følte mig så utilstrækkelig.

Sådan fortæller 34-årige Kamilla Vinding, der i 2014 blev mor til sønnen Emil, som kom til verden ved akut kejsersnit.

Den første tid med sønnen var hård. Han led af forstoppelse og refluks, og der gik omkring halvandet år, før hun fik hjælp til ham.

De mange timer, hun brugte derhjemme, blev dog startskuddet til virksomheden MamaMilla, der sælger tøj og ting til børn – en del af det designet af hende selv.

Det første produkt var det, MamaMilla i dag måske også er mest kendt for; nemlig babynests.

– Jeg endte helt tilfældigt i en norsk terminsgruppe på Facebook. Her havde alle en babynest, og det ville jeg naturligvis også gerne have. Man kunne bare ikke få dem herhjemme, så jeg måtte sy en selv, fortæller Kamilla Vinding.

Herefter begyndte flere venner og familiemedlemmer at bede hende om at sy en babynest til dem, og hun så et reelt marked. Derfor oprettede hun firmaet MamaMilla.

I starten kørte hun virksomheden som en hobby ved siden af sit almindelige arbejde. Men stille og roligt udviklede det sig. Fra at have syet alle produkter selv måtte hun hyre en systue i Litauen til at hjælpe.

– Jeg har ingen ide om, hvordan vi kom igennem de første år. Vi arbejdede dag og nat og prøvede på bedste vis at holde fri, når børnene var der. Vi lavede mange begynderfejl, men det skal man nok bare igennem, siger Kamilla Vinding.

Mens hun og manden, Bruno, fik virksomheden op og køre, blev familien også udvidet med sønnen Konrad.

I dag er børnene 4 og 5 år, og både Kamilla og Bruno arbejder fuldtid i firmaet. Bruno står for det tekniske i virksomheden, og Kamilla fungerer som daglig leder og indkøber. De har også to ansatte, og produktionen har de flyttet til Indien.

– Det at have sin egen virksomhed kræver noget helt særligt. Det har været, og er, møghårdt. Jeg har grædt, svedt og blødt for at stå, hvor jeg gør i dag. Men jeg elsker det, og det er det, der får mig til at rejse mig, når der kommer et bump på vejen, siger hun og tilføjer:

– Både min og min mands mor hadede, at vi blev selvstændige på fuld tid. De var bekymrede og mente, det var for ustabilt med to små børn. Men jeg har altid vidst, at jeg skulle være selvstændig, og lige pludselig gav det mening.

For Kamilla giver det at have egen virksomhed nemlig også en fleksibilitet, som hun sætter stor pris på i forhold til børnene.

– MamaMilla har vokset sig større, end jeg nogensinde havde forestillet mig. Det er så fantastisk, men vi drømmer ikke om at blive større end det. Vi elsker at kunne være i tæt kontakt med kunderne og have fleksibiliteten i forhold til børnene. Vores arbejdsdage på lageret er ofte ikke så lange, til gengæld sidder vi om aftenen og arbejder videre. Så får vi tid med børnene, og for os er MamaMilla stadig en hobby, som min mand og jeg elsker at have sammen, siger Kamilla Vinding.

Emmibaby

LÆS OGSÅ